Buitenpistes

De kliniek beschik over 2 outdoor pistes, een 60x20 piste met goed gedraineerd Achterberg bodem en verlichting en een 80x40 springpiste. De grote 80x40 springpiste is ideaal voor onderzoek voor springpaarden onder de man.

Onderzoeken in de outdoor pistes

Op het moment dat de springruiter met specifieke problemen komt zoals het slecht openen boven de hindernis, altijd op 1 hand willen landen, moeite met de afzet, kunnen wij het paard onder de man bekijken. Wij maken tegenwoordig ook gebruik van het unieke lameness locator systeem Equinosis waarbij zowel ruiter als paard sensoren bevestigd krijgen zodat op een wetenschappelijke manier de beweging van het paard onderzocht kan worden.

Bovenstaand is natuurlijk ook van toepassing op problemen met het dressuurpaard voor de ingewikkelde kreupelheidsonderzoeken worden paard en ruiter uitgebreid getest in de 60X20 piste. Ook hierbij is het weer mogelijk om de meest innovatieve locomotion sensor technology toe te passen middels het revolutionaire Equinosis systeem. Voor uitgebreide sportkeuringen waarbij onderzoek onder de man ook een onderdeel van de keuring is maken wij ook gebruik van de beide pistes. Onze eigen springruiter of de klant kan het paard dan uitgebreid onder de man testen.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over de buitenpistes?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?