Medische beeldvorming

Voor de medische beeldvorming hebben we de beschikking over een digitaal röntgenapparaat. 1 voor de extremiteiten en 1 voor de ruggen. Bij het maken van rug foto’s is het van belang dat wij strooi straling uitfilteren zodat we haarscherpe foto’s krijgen waarop de afwijkingen zichtbaar zijn.

Alles voor de meest optimale beeldvorming

Wij hebben de beschikking over 1 van de krachtigste vaste röntgenopstellingen gecombineerd met een bewegend raster zodat dit alles tot de meest optimale beeldvorming leidt.

Voor onderzoek van weke delen en banden zijn wij voorzien van een digitaal echografie systeem. Het digitale echografie systeem heeft alle mogelijke probes waarmee S.I. gewrichten gescand kunnen worden, heupgewrichten, knien, ondervoeten, aanhechtings plaatsen van pezen en banden.

Om het klinische onderzoek objectie in beeld te krijgen hebben wij de beschikking over het Equinosis sensor technologie systeem. Hierbij wordt de beweging van het paard met harde cijfers inzichtelijk gemaakt. Met name bij complexe kreupelheden aan meerdere benen heeft dit systeem zijn voordelen bewezen en bij uitgebreide kreupelheidsonderzoeken met diagnostische blokken is het ook een groot voordeel dat alles gekwantificeerd wordt.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over medische beeldvorming bij paarden?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen? Bel dan met