Endoscopie

De kliniek heeft de beschikking over een tweetal endoscopie apparaten en een mobiel endoscopie set voor onderzoek op locatie. Ook is er de beschikking over een 3 meter scope waarmee de maag op maagzweren onderzocht kan worden.

Bronchoscopie

Voor afwijkingen aan het respiratie apparaat heeft de kliniek de beschikking over een tweetal endoscopie apparaten en een mobiel endoscopie set voor onderzoek op locatie. Indicatie voor bronchoscopisch onderzoek zijn cornage onderzoek bij aankoop keuringen en internistische patiënten waarbij afwijkingen aan de keel worden verwacht. Ook de hoestende patiënt die verdacht wordt van een bronchitis kan door middel van bronchoscopisch onderzoek verder onderzocht worden.

Aanvullende onderzoeken als BAL (bronchio alveolaire lavage) en BO/ABG (bacterieel onderzoek / antibiogram) en cytologie vinden ook op de kliniek plaats. Naast de standaardtherapieën vinden op onze kliniek cornage operaties plaats en wordt het hoestende paard steeds vaker behandeld met inhalatie therapieën.

Gastroscopie

De kliniek heeft de beschikking over 3 meter scope waarmee de maag op maagzweren onderzocht kan worden. Hiervoor dient het paard 24 uur te vasten waarna gastroscopisch onderzoek plaats kan vinden. Naar aanleiding van dit onderzoek wordt een behandelplan gemaakt. Het paard kan 2 verschillende soorten maagzweren ontwikkelen, afhankelijk van de ernst van de afwijkingen zijn er verschillende therapeutische mogelijkheden.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over endoscopie bij paarden?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?