Keuringen

Voor eenvoudige keuringen en uitgebreide sport keuringen hebben wij alle mogelijkheden om u van dienst te zijn. Voor jonge paarden wordt nogal eens gekozen voor een screenset van 12 foto’s puur voor controle op fragmenten. Het nakomeling onderzoek van het KWPN, hengstenkeuring en PROK keuring van de merries worden door ons gedaan zowel op de kliniek als bij u aan huis.

Eenvoudige en uitgebreide keuringen

Voor aan en verkoop keuring kunt u het beste terecht op de kliniek daar zijn alle faciliteiten ideaal en gestandaardiseerd voor aanvullend onderzoek zoals spiegelen van de stembanden (cornage onderzoek) als aanvullend echografisch onderzoek als aanvullen onderzoek door middel van sensor technologie middels de Equinosis lameness locator. Voor de keuringen hebben wij de beschikking over 2 buitenpisten waardoor het paard ook goed onder de man bekeken kan worden. Voor de internationale keuringen wordt steeds vaker gevraagd naar video’s, onderzoek onder man en onderzoek middels de objectieve Equinosis.

Het gehele dossier kan per direct digitaal naar koper verzonden worden. Een standaard klinische keuring bestaat uit algeheel lichamelijk onderzoek van het paard, daarna wordt het paard gemonsterd op de rechte lijn en de harde en zachte volte. Middels buigproeven wordt het paard verder getest op hardheid van de benen. Voor de klinische keuring hebben wij ook de beschikking over de Equinosis lameness locator die op aanvraag ook ingezet kan worden. Dit is een objectieve manier van het inzichtelijk krijgen van de beweging van het paard middels sensoren die op het paard bevestigd worden.

Een standaard rontgenologische keuring bestaat uit 22 foto’s, voor uitgebreide keuringen wordt veelal een completen rug rontgenonderzoek gevraagd. Voor de internationale sportkeuringen doen wij ook echografisch onderzoek voor screening van pezen en banden, dit alles weer digitaal zodat allen per direct beschikbaar is en meegestuurd kan worden.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over keuringen bij paarden?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?