Het team

Arthur Asveld

Arthur Asveld

ISELP member, Erkend Paardenarts, Erkend keuringsdierenarts paard, F.E.I. treating vet, F.E.S. certified Chiropractor

Reeds 20 jaar paardenarts. Na ervaring op te hebben gedaan in De Verenigde Arabische Emiraten en Amerika in Engeland gewerkt op de verschillende race yards, in Noord Engeland. Specialisaties gevolgd zijn paardenorthopedie via I.S.E.L.P., International Society of Equine Locomotor Pathology, complementaire diergeneeskunde N.A.A.S. (Nederlands Artsen Acupunctuur Stichting), I.V.A.S. opleiding (International Veterinary Acupuncture Society), paarden chiropractor F.E.S. (Focus on equine spine). Innovatie en vernieuwing hebben wij hoog in ons vaandel zowel in behandeling als in de diagnostiek. Als een van de eerste klinieken in Nederland maken wij nu gebruik van sensortechnologie bij het klinische onderzoek van het paard.

Lisane Asveld

Lisane Asveld

Praktijkmanager Arthur Dierenkliniek

Na de Hogere Hotelschool Den Haag meerdere jaren voor Hyatt Hotels in de USA en in Duitsland gewerkt. Uiteindelijk bij Johnson en Johnson in Leiden terecht gekomen en ook daar jaren met veel plezier gewerkt. Eindverantwoordelijk voor logistiek en voorraad beheer van verschillende medicijnen en global market development. In mijn huidige functie als Praktijkmanager van Arthur Dierenkliniek kan ik mijn gastvrijheid, financiële en klinische achtergrond maar vooral ook mijn liefde voor dieren perfect combineren.

team-astrid-arthur

Astrid Rijkenhuizen Prof. Dr. Dipl ECVS

Specialist chirurg met erkenning als Dutch Specialist Equine Surgery, en European Specialist Surgery, Diplomate ECVS

Seniorkwalification ResearchQualified in Veterinary Medicine State University of Utrecht / summa cum laude. Associate Professor Researcher/ Veterinarian/ Teacher at the Department of Surgery and Large animal surgery. Professionally responsible for the veterinarians, farriers, technicians, administrative personnel. Full Pofessor Equine Surgery at the University of Veterinary Medicine Vienna, Austria. Astrid is met name gespecialiseerd in Orthopaedic surgery, Soft tissue surgery, Arthroscopy, Laparoscopy, Vesselsurgery.

Astrid komt op de kliniek voor de OCD operaties, de griffelbeenfracturen, navelbreuken, Tussenpeesblessure achterbeen – Fasciectomie, klophengsten, kiesextracties.

Joep Grunwald

Joep Grunwald

Hoefsmid

Ik ben reeds 18 jaar werkzaam als hoefsmid. Ik kom op alle grote stallen met topsportpaarden zowel spring als dressuur. Ik heb verder meerdere teams begeleid als hoefsmid en ben daarom ook in het buitenland actief zoals Mexico, Amerika, Koeweit en Finland. Door middel van nascholing en volgen van congressen heb ik mij verder verdiept in orthopedisch hoefbeslag.

De samenwerking met Arthur Asveld op Arthur Dierenkliniek is daarom een logisch gevolg. Hier hebben wij de nodige orthopedische patiënten, die met orthopedisch hoefbeslag weer optimaal aan het lopen te krijgen zijn.

Kirsten Hekhuis

Kirsten Hekhuis

Paraveterinair

Werkzaam als paraveterinair vanaf de start van Arthur Dierenkliniek. Ik heb mijn hele leven al passie voor paarden, en ben nu dag en nacht werkzaam in de paarden. Naast de paraveterinaire werkzaamheden heb ik speciaal interesse in sportpaarden en de handel die daarmee gepaard gaat. Dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het runnen van een eigen paardenfokkerij en opzetten van een handels en trainingsstal, naast de werkzaamheden op de kliniek.

Op de kliniek ben ik als all round assistent verantwoordelijk voor de orthopedische patiënten, de keuringen en de verwerking van alle röntgenonderzoeken, de opzet van de OK faciliteiten en als OK assistentie.

MVO – maatschappelijk verantwoord ondernemen

Arthur Dierenkliniek is een voorstander van maatschappelijk ondernemen. Daarom proberen wij energie neutraal te werken en zijn wij met de kliniek overgeschakeld op duurzame energie middels zonnepanelen. Onze buitenaccommodatie van paddocks en pistes worden besproeid met grondwater. In de kliniek werken wij met 3 grote lichtstraten voor een optimaal helder natuurlijk licht.

De paarden staan in een zeer goede geventileerde lichte stal, zodoende wordt een optimale huisvesting gegarandeerd. Verder beschikt de kliniek over een natuurlijk anti-vliegsysteem waarbij op basis van een natuurlijk product vliegbestrijding plaatsvindt. Daarnaast zijn wij overgestapt op duurzame LED verlichting.