Equinosis sensortechnologie

Arthur Dierenkliniek is al een aantal jaren geïnteresseerd in de ontwikkeling van sensor technologie voor de toepassing van locomotie onderzoek paard. Een aantal aspecten maakt deze nieuwe revolutionaire ontwikkeling zeer interessant voor de paardensport.

De Equinosis lameness locator

Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de Equinosis lameness locator. Deze sensor technologie is ontwikkeld door Dr Kevin Keegan (professor Veterinary medicine and Suergery), gelieerd aan de `university of Missouri in Amerika. Wereldwijd zijn reeds vier tot vijf honderd gerenommeerde paardenklinieken en universiteiten die met deze techniek werken. Daarmee is deze techniek zeer betrouwbaar en heeft zijn sporen reeds verdiend. Bij de kreupelheids onderzoeken, keuringen, rug onderzoeken tijdens arbeid zoals aangespannen rijden of rijden onder de man wordt deze techniek nu bij ons ingezet.

Uw paard krijgt een aantal sensoren op en tevens krijgt de ruiter een sensor op. Real life worden de metingen vastgelegd en verwerkt waardoor de resultaten meteen beschikbaar zijn en gebruikt worden. Dat wil zeggen dat ten tijde van het kreupelheids onderzoek verslechtering van buigproef maar ook verbetering na diagnostische blokken objectief in percentages beschikbaar komen, de uitkomsten direct per mail naar eigenaar en verzekering gestuurde kunnen worden en de resultaten vergelijkbaar met grafische onderzoeken bij de patient geback-uped worden.

Hoefslag ArtikelArthur in het nieuwsArthur bij RTV Oost

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over equinosis sensortechnologie bij paarden?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?