Radiologie

De radiologie afdeling bestaat uit een mobiele opstelling en een vaste opstelling. De mobiele opstelling wordt gebruikt voor orthopedisch onderzoek en keuringen op locatie en gaat mee in onze mobiele kliniek tezamen met ander diagnostisch apparatuur als echo en bronchoscopie.

De meest krachtige röntgen opstelling

Voor het mobiel röntgenen komen we bij u aan huis. Zo kunnen volledige sportkeuringen en PROK keuringen nog steeds bij u aan huis plaats vinden. Zelfs voor rug foto’s kunt u bij ons terecht, daarvoor hebben wij speciaal 1 van de zwaarste röntgen buis tot onze beschikking die samen met een speciaal rug statief kan zorgdragen voor de meest optimale rug foto gemaakt op een veilige manier.

Voor de meest optimale rug foto’s kunt u terecht op de kliniek, hier staat een vaste opstelling die in kwaliteit krachtiger is waardoor een betere röntgenfoto gemaakt kan worden. Ook kreupelheidsonderzoeken kunnen bij u aan huis plaats vinden echter voor de uitgebreide kreupelheid onderzoeken zullen wij u in verband met efficiëntie motiveren om naar de kliniek te komen.

De vaste opstelling is de meest krachtige röntgen opstelling die op dit moment voorhanden is. Deze wordt ingezet voor complexere orthopedische problemen en voor röntgenonderzoek met betrekking tot de rug. Voor de rug is een apart wandbuggy systeem geplaatst waardoor ten tijde van het maken van de foto de cassette in optimale positie wordt bewogen en de meest scherpe röntgenfoto wordt gemaakt. Voor het maken van kniefoto’s, schouder/elleboog foto’s, foto’s van de onderhals, C6/C7/T1, facet gewrichten thoracaal, facet gewrichten lumbaal is dit röntgenapparaat een onmisbaar onderdeel voor de moderne paarden kliniek.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over radiologie bij paarden?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?