Kliniek

Arthur dierenkliniek is een moderne paardenkliniek gelegen in het mooie landelijke Twente. In dit gebied rijk aan paardensport liggen wij centraal en goed bereikbaar vanaf de A35. Onze klanten komen niet alleen uit Twente maar uit heel Nederland en aangrenzend Duitsland.

Arthur dierenkliniek

Arthur dierenkliniek is een moderne paardenkliniek die de beschikking heeft over de volgende faciliteiten:

operatie faciliteiten

In samenwerking met de Chirurg Astrid Rijkenhuizen voeren wij alle mogelijke operaties uit zoals: kijkoperaties, OCD operaties, cornage operaties, (liggende)castraties, griffelbeenfracturen, kiesextracties, stand correcties veulen, navelbreuk en liesbreukoperaties.

Deze wordt met name ingezet bij paarden met peesblessures vanwege de sterkte ontstekingsremmende werking waardoor de patiënt klaar gemaakt wordt voor verdere behandeling zoals stamcel therapie of PRP of lasertherapie.

Hier vinden de orthopedische peesscans plaats, bij een compleet kreupelheidsonderzoek vindt naast uitgebreid röntgenologisch onderzoek ook een compleet echografisch onderzoek plaats.

recovery/koliek box

Voor het neerleggen van paarden en het uitslapen na operatie hebben wij de beschikking over een recovery box. Deze wordt tevens gebruikt bij paarden die in een ophangmat moeten revalideren. We gebruiken hiervoor de UC-Davis large animal lift. Hiermee kunnen uw paard op gecontroleerde wijze ondersteunen in het vierkant staan. Paarden met evenwicht stoornissen, hoefbevangenheid en spierproblemen kunnen op deze manier ondersteund worden.

röntgen kamer

Hier vindt het röntgenologisch keuren plaats en aanvullende kreupelheidsdiagnostiek. We hebben de beschikking over het zwaarste rontgentoestel waardoor we zeer scherpe röntgenfoto’s van de paardenrug kunnen maken. Ook de plaatsen waar je mobiel niet goed bij kan komen en die juist zeer relevant zijn zoals de onder hals C6/C7/T1 en de facet gewrichten lumbaal en thoracaal kunnen wij prachtig in beeld brengen.

Voor de behandeling van de orthopedische patiënten hebben wij de beschikking voer de meest innovatieve therapieën. U kunt bij ons kiezen tussen vele mogelijkheden zoals de equine spa, laser therapie, shockwave therapie en de lokale behandeling van de blessure onder echo begeleiding met PRP/IRAP/Prostride of Stamcel therapie. Arthur Dierenkliniek is 1 van de eersten geweest die in Nederland de stamcel therapie heeft geïntroduceerd.

24 uurs camerabewaking

Voor het af-veulenen van de merries en voor intensive care patiënten hebben wij de beschikking over 24 uurs bewaking, tevens hebben wij de beschikking over een observatie ruimte boven de stallen waarbij het ook mogelijk is dat de paarden ook s ’nachts extra in de gaten worden gehouden.

Arthur Dierenkliniek heeft verder de beschikking over een orthopedische hoefsmederij. Hier zorgen wij samen met Joep Grunwald ervoor dat uw paard met het meest optimale beslag weer terug kan keren op het niveau van voor de blessure. Dit doen wij middels orthopedisch hoefbeslag.

receptie

opvoelboxen

We hebben de beschikking over 2 verschillende opvoelboxen, 1 voor de behandeling van paarden, deze wordt gebruikt voor het opvoelen van de merries, gynaecologische behandelingen zoals flushen van baarmoeder, embryotransplantatie, caslick operaties, dichtzetten van de merrie, scannen van de merrie, gebitsbehandelingen, laserbehandelingen, het inspuiten van ruggen onder echo begeleiding. De kleinere opvoelbox wordt gebruikt voor staande operaties zoals eierstoktumor verwijderen en laparoscopische interventies.

faciliteiten

 • solarium
 • 3 wasplaatsen
 • 2 zadelkamers
 • indoor faciliteiten in samenwerking met Manage de Vossenbosch
 • 34 paardenboxen
 • 3 hectare weide voor revalidatie patiënten
 • 5 paddocks met volledige drainage
 • 8 hectare bos
 • 60×20 piste, gedraineerd met achterberg bodem en verlichting
 • 80X40 springpiste
 • 6 paards overdekte stapmolen met verlichting

samenwerkingen

 • springruiter
 • saddlefitter
 • bitfitter
 • paardenfysiotherapeut
 • teugeldrukmeter

Arthur Dierenkliniek heeft verder de beschikking over een orthopedische hoefsmederij.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over de kliniek?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?