Orthopedie

Arthur Dierenkliniek heeft alle expertise in huis voor de optimale begeleiding van uw sportpaard. Aan de hand van nauwkeurige diagnostiek wordt na een diagnose een behandelplan samen met u opgesteld. Wij werken volgens de principes van I.S.E.L.P.

Wij werken volgens de principes van I.S.E.L.P

I.S.E.L.P. staat voor International Society of Equine Locomotor Pathology, dit is een opleiding tot paarden orthopeed bestaande uit 8 modules die in 4-5 jaar tijd doorlopen moeten worden. Professor Jean Marie Denoix deelt zijn kennis over anatomie en pathologie met uitgebreid rontgenologisch en echografisch onderzoek.

Om het orthopedisch onderzoek op het hoogte niveau te kunnen uitoefenen beschikken wij over de meest moderne rontgen apparatuur met aparte rontgenkamer voor rug onderzoeken en digitale echo apparatuur. Op de kliniek hebben we de beschikking over de ideale faciliteiten naast de gebruikelijke harde en zachte voltes hebben wij ook een 60×20 en een 80×40 piste voor onderzoek onder de man en aangespannen.

Een geheel nieuwe ontwikkeling in de paarden orthopedie is de inzet van sensor technologie. Door het plaatsen van sensoren op het paard kan het locomotie onderzoek nu inzichtelijk en objectief plaats vinden. Wij hebben de beschikking over de Equinosis sensor technologie, deze lameness locator tilt het orthopdisch onderzoek op een nog hoger niveau. Het is 200 keer nauwkeuriger dan het menselijk oog en wordt met name interessant met verschillende oorzaken.

Door deze lameness locator wordt het onderzoek transparant en geobjectiveerd. De resultaten zijn per direct beschikbaar en kreupelheid onderzoek op de rechte lijn, op de voltes, buigproeven, diagnostische blokken en de invloed van de ruiter bij onderzoek onder de man worden nu digitaal in kaart gebracht. Dit digitale dossier is direct beschikbaar voor eigenaar, ruiter en aankoop en/of verkoop partij. Het leidt tot een grotere inzichtelijkheid van wat er met het paard aan de hand is. Bij controles in een lange revalidatie periode, bij recidieven, maar ook bij preventieve screening op sportstallen heeft de lameness locator zijn nut bewezen.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over orthopedie bij paarden?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?