Stamcellenbank

Arthur Dierenkliniek is 1 van de eersten geweest die in Nederland de stamcel therapie heeft geïntroduceerd. Op dit moment zijn er verscheiden behandelingen mogelijk.

De stamcel therapie

Stamcellen kunnen gehaald worden uit het borstbeen van het paard en uit het vetweefsel naast de staart basis. Tevens hebben wij de beschikking over een stamcellen bank waarbij stamcellen bij ons in opslag liggen. Dit zijn twee verschillende soorten stamcellen, één voor toepassing bij gewrichtsproblemen en de ander wordt ingezet bij peesblessure. Het voordeel van deze stamcellenbank is dat deze per direct ingezet kunnen worden. Naast deze stamcel therapie zijn er vele andere regeneratieve technieken mogelijk.

Wij hebben de beschikking over het volledige pakket:

PRP is de afkorting voor Platelet Ridge Plasma, staat voor met bloedplaatjes verrijkt plasma, dit is een fractie rijk aan groeifactoren die lokaal onder echobegeleiding in de peesblessure wordt gespoten en zorg draagt voor een betere en snellere genezing.

IRAP staat voor Interleukine- 1 receptor antagonist, dit bestaat uit lichaamseigen ontstekingsremmers die meestal ingezet worden bij de behandeling van gewricht problematiek. Voordelen hiervan zijn dat deze behandeling doping negatief is, geen belasting voor het gewricht, geen belasting voor het kraakbeen en daardoor als zeer veilig kan worden beschouwd.

Een combinatie van bovenstaande therapieën wordt tegenwoordig veelvuldig toegepast, nieuwe producten als Prostride, kant en klare stamcel producten zijn ook beschikbaar en afhankelijk van de patiënt en de blessure en in overleg met de eigenaar wordt een verantwoord behandelplan samengesteld.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over de stamcel therapie?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?