Echografie

De kliniek beschikt over uitgebreide digitale echoapparatuur, deze omvat de meest uitgebreide set probes voor onderzoek van de orthopedische patiënt voor het maken van echo’s van ruggen, S.I.-gewrichten, ondervoeten en schouder.

Wij werken volgens de I.S.E.L.P. principes

Wij werken volgens de I.S.E.L.P. principes. Ook voor de behandeling wordt de echo veelvuldig ingezet zoals bij de behandeling van peesproblemen met stamcel therapie onder echo begeleiding en bij de echo begeleide injecties in de rug, S.I. en/of hals. Bij een uitgebreid volledig kreupelheidsonderzoek, behoort naast een uitgebreid röntgenonderzoek ook een volledig echografische screening.

De meeste blessures en orthopedische klachten zijn toe te schrijven aan een combinatie van weke delen en benige delen problematiek. Met onderstaande 2 voorbeelden willen wij dit duidelijk maken. Voor een volledige rug screening heb je zowel rug foto’s als rug echo’s nodig: een hals vernauwing, step defect, dislocatie en/of facet gewricht deformatie is slecht zichtbaar op de röntgenfoto echter ligamenteuse problemen en S.I.-problemen en artrose van de facet gewrichten lumbaal zijn met name zichtbaar te maken met de echografie. Ook in de ledematen is deze combinatie optimaal, vele blessures aan de pezen en banden gaan gepaard met afwijkingen op de aanhechtingsplaats aan het bot, in beeld te brengen door röntgen en echo.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over echografie bij paarden?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?