Rug specialist

Tijdens een klinische controle valt steeds vaker op dat paarden vast gaan zitten in de rug. Dit komt doordat vele factoren hun weerslag hebben op het rug gebruik van uw paard. De houding van de ruiter, zadel, onregelmatigheden in de benen, beslag maar ook de leeftijd van het paard hebben alleen invloed op het functioneren van de rug en hals.

Diverse behandelmethoden mogelijk

Arthur Dierenkliniek heeft diverse manieren van aanpak van dit probleem, alles in overleg met de eigenaar: standaard chiropractie behandeling kan worden uitgebreid met röntgen- en echodiagnostiek om tot een gedetailleerde diagnose te kunnen komen. De behandeling kan ook worden uitgebreid met reguliere medicatie als injecties onder echo begeleiding, Tildreninfuus en Meso therapie.

Bij de behandeling van ruggen wordt tegenwoordig de klasse 4 laser ingezet. Doordat dit 1 van de krachtigste lasers is die beschikbaar is in de medische  wereld, heeft deze een zeer diep bereik waarbij hals problemen, kissing spines en S.I. problemen behandelt kunnen worden. Voor het klinisch onderzoek van uw paard wordt vaak het standaard klinisch onderzoek uitgebreid met een onderzoek onder de man, daarvoor hebben wij de beschikking over 2 all weather pistes.

Op dit moment heeft de kliniek ook de beschikking over het revolutionaire Equinosis sensor technologie systeem met de rider module, waarbij de ruiter en het paard verscheidene sensoren bevestigd krijgen. Deze Equinosis sensor technologie zal de effecten die de ruiter op de beweging van het paard heeft objectief in kaart brengen waardoor een betere diagnostiek gedaan kan worden.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag voor de rug specialist?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?