Lasertherapie

Wij hebben gekozen voor de meest krachtige laser zodat wij naast oppervlakkige indicaties ook de diepere blessures als tussenpeesaandoeningen, facet gewrichtsproblematiek in de onderhals en lumbale blessures/S.I.-problemen bij het paard met laser kunnen behandelen.

Lasertherapie voor verschillende indicaties

De kliniek beschikt over een klasse 4 laser. Dit is een dual-wave golflengte laser waarbij het één van de sterkte lasers op dit moment is. Tot 60 watt instelbaar. Deze laser is voor verschillende indicaties inzetbaar, voor wondbehandeling, voor orthopedische klachten, peesproblemen en rugproblemen. Wij kunnen zelfs complete operaties doen met deze laser, dan zetten we hem in als een snijdend of als een brandend mes, natuurlijk met andere opzetkoppen en andere instellingen.

Lasertherapie heeft een genezing bevorderende werking en een pijnstillende werking. Een behandelingsstrategie wordt samen met u opgezet, in het algemeen geldt dat bij de start meerdere behandelingen per week gedaan worden bijvoorbeeld 2 keer per week gedurende de eerste 4 weken, daarna wordt de frequentie omlaag gebracht en gaan wij in overleg naar 1 keer per week. Laserbehandelingen nemen een kort tijdsbestek in beslag en vinden plaats op de kliniek zelf. Voor bescherming dienen zowel de dierenarts als ook de eigenaar een laser bril te dragen. Lasertherapie is op dit moment sterkt in opkomst en verschillende wetenschappelijke artikelen hebben zijn nut bewezen.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over lasertherapie bij paarden?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?