Orthopedisch hoefbeslag

Samen met Joep Grunwald zorgen wij ervoor dat uw paard met het meest optimale beslag weer terug kan keren op het niveau van voor de blessure. Dit doen wij middels orthopedisch hoefbeslag.

Orthopedisch hoefbeslag

Het belangrijkste bij het beslaan van uw paard is dat de paarden eerst weer optimaal op hun voeten komen te staan met de juiste voet-as waarbij de voet zo optimaal mogelijk kan landen en afwikkelen. Daarnaast wordt aan de hand van de diagnose een advies gegeven met betrekking tot het ijzer wat kan bestaan uit verbreding van een tak, een extra balk, een zool met siliconen of ander materiaal zoals een aluminium ijzer.

Bij de behandeling van een blessure is het van belang om aan de hand van een diagnose het letsel zo veel mogelijk te ontlasten . Dit zowel gedurende de revalidatie periode als in de opstart periode van training en terugkeer in de sport. Dat is de reden dat het belangrijk is om net zo lang diagnostiek te bedrijven tot dat de ware oorzaak boven water komt en niet zoals vaak gebeurt eerst middels osteopaat, fysiotherapeut en andere behandelaars het paarde begeleid wordt zonder de ware oorzaak boven tafel te krijgen.

Als bijvoorbeeld de buitenste tak van een tussenpees geblesseerd is heeft het paard baat bij een ijzer met een verbreedde buiten tak. Bij een diepe buigpeesprobleem wordt een bakijzer met opzet geadviseerd en een bijbehorend revalidatie programma op een zacht verende bodem. Bij een oppervlakkige buigpees echter, is het tegenovergestelde van toepassing en heeft het paard juist een brede teen ijzer met smalle takken nodig en een stap regime op de harde bodem. Uit bovenstaande voorbeeld blijkt, dat het van groot belang is om samen met de orthopedische hoefsmid en de dierenarts een juiste diagnose met een juist orthopedisch hoefbeslag te krijgen.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over orthopedisch hoefbeslag?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?