Equine spa

De equine spa is een revalidatie bad die hoofdzakelijk ingezet wordt bij paarden met weke delen blessures. Vaak wordt na een behandeling van 1-4 weken het paard aansluitend behandeld met regeneratieve therapieën.

Het equine spa revalidatie bad

Het bad geeft een zeer sterke ontstekingsremmende werking door de volgende eigenschappen: het is een koude zeewater jacuzzi. Het ontstekingsremmend effect wordt bereikt door:

-koeling (2 graden)
-massage
-verhoogt zuurstofgehalte in het water
-verhoogde osmotische waarde door het zeezout

Het revalidatie bad vormt een onderdeel in de revalidatiestal die het mogelijk maakt om uw sportpaard zo optimaal mogelijk te begeleiden. Ook is het mogelijk om uw paard preventief van het spa gebruik te laten maken waardoor blessure voorkomen worden. Het equine spa revalidatie bad heeft zijn sporen reeds verdiend in de renpaarden sport.

Het spa bad is ontwikkeld met de universiteit in Australië en heeft de nodige wetenschappelijke artikelen op zijn naam staan. De afgelopen 10 jaar heeft dit bad een vogelvlucht genomen naar de rest van de wereld, in Landen als Amerika en Engeland is dit bad op elke gerenommeerde renstal te vinden. Zelfs humaan wordt het bad gebruikt ter preventie van blessures bij het internationale rugbyteam van Australië.

Om het maximale effect van een regeneratieve behandeling te krijgen, hiermee bedoelen wij stamcel therapie /PRP, is het noodzakelijk om de blessure in een zo optimale staat aan te bieden. Dit doen wij middels het equine spa bad. De paarden ondergaan deze spa bad behandeling zonder al te veel stress en u kunt als eigenaar altijd bij de behandeling aanwezig zijn.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over de Equine spa?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?