Springstal

Op de locatie Arthur Dierenkliniek is het gehele jaar door een sportstal gevestigd. Hier staan jonge paarden in opleiding en paarden uit de sport die met problemen weer sportrijklaar gemaakt moeten worden.

Samenwerking tussen de sportstal en de dierenkliniek

De springstal heeft de beschikking over de outdoor faciliteiten: 2 springpistes(60×20 en 80X40), indoor faciliteiten (manage de Vossenbos), 8 hectare bos, paddocks, weide, overdekte stapmolen en eigen kantine.

Er is een nauwe samenwerking tussen de sportstal en de dierenkliniek. Deze samenwerking gaat twee kanten uit, de sportstal maakt gebruik van de diensten van Arthur Dierenkliniek, de sportkeuringen en PROK keuringen voor nationale en internationale klanten worden door de kliniek uitgevoerd. Ook de management van de paarden bestaande uit sportpaard begeleiding, ziektepreventie, gezondheidschecks en paarden tandarts leiden tot prestatie verbetering voor de sportstal wordt uitgevoerd door Arthur Dierenkliniek.

Andersom wordt de hulp van de sportstal gevraagd bij het oplossen van paarden met orthopedische klachten en rugproblemen. Hierbij wordt het paard onder de man bereden en beoordeeld door ruiter en dierenarts en wordt tevens de eigenaar/amazone begeleid om uiteindelijk weer een ideale combinatie te vormen. Door de springtuin en dressuurbak hebben we de beschikking over de ideale omstandigheden om het paard in praktijk situaties te beoordelen.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over de springstal?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?