Pees specialist

Door uitgebreide interesse in de orthopedie heeft Arthur zich gespecialiseerd in de diagnostiek en de behandeling van pees en band problemen bij paarden. Er heeft een verschuiving plaats gevonden in de paarde geneeskunde van röntgen diagnostiek naar echografie.

Controle banden en pezen

Vele kreupelheden en niet lekker lopen vinden hun oorsprong in problemen van de weke delen hierbij moet niet alleen gedacht worden aan de ouderwetse pees klap maar met name aan irritaties van aanhechtings plaatsen van banden en pezen.

Veel ervaring in pees diagnostiek

De interesse in pees diagnostiek is gewekt door de ervaringen die zijn opgedaan in de renpaarden wereld tijdens de werkzaamheden in Engeland en Dubai. De laatste jaren heeft Arthur een verdere specialisatie gedaan door een vijf jarige internationale opleiding van I.S.E.L.P. te doorlopen.

De nieuwste behandelingsmethoden mogelijk

Voorop lopen in de nieuwste behandelingsmethoden en innovaties acht Arthur Dierenkliniek van groot belang zie ook de intensieve samenwerking met Universiteit Twente. Stamcel therapie heeft Arthur 10 jaar geleden naar Nederland gehaald en op dit moment kunt u kiezen uit verschillende regeneratieve therapieën als, PRP, IRAP en Stamcel therapie. Sinds de laatste jaren is laser therapie sterk in opkomst en daarom hebben wij tevens de beschikking over een klasse 4 laser met een bereik tot 60 wat, het is een dual wave laser met een golflengte van 980 nn en 810 nn. Deze laser stimuleert genezing en werkt ontstekingsremmend door op celniveau cel metabolisme te stimuleren. Het is zeer krachtige laser die ook ingezet kan worden voor operatieve ingrepen waarbij de laser als een chirurgisch mes gebuikt kan worden.

Stamceltherapie kan op verschillende manieren worden toegepast, we hebben een stamcellenbank waarin stamcellen op voorraad opgeslagen zijn, deze zijn inzetbaar voor paarden met gewrichtsproblemen. Voor het behandelen van de pezen kunnen we de stamcellen ook zelf opkweken, deze zijn afkomstig van de patient zelf en worden uit het borstbeen gehaald middels beenmerg punctie of naast de staartbasis middels liposuctie.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag voor de pees specialist?

Vul dan het formulier in en wij nemen graag contact met u op. Liever persoonlijk uw vraag stellen?